Conservation Architects logo

Looking to the Future, Caring for the Past

All Saints, Marlow - Grade II*

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

4637989451
press to zoom
4637989446
press to zoom
4637989449
press to zoom
4637989452
press to zoom
4637989447
press to zoom
4637989458
press to zoom
4637989450
press to zoom
4637989453
press to zoom
4637989448
press to zoom
4637989445
press to zoom
4637989455
press to zoom
4637989451
press to zoom
4637989446
press to zoom
4637989449
press to zoom
4637989452
press to zoom
4637989451
press to zoom
4637989446
press to zoom
4637989449
press to zoom
4637989452
press to zoom
4637989447
press to zoom
4637989458
press to zoom
4637989450
press to zoom
4637989453
press to zoom
4637989448
press to zoom
4637989445
press to zoom
4637989455
press to zoom
4637989451
press to zoom
4637989446
press to zoom
4637989449
press to zoom
4637989452
press to zoom
4637989454

The nave before work began

4637989456

The nave after completion of the project

The project at All Saints, Marlow was carried out in two phases to meet the financial constraints of the church. The first phase was to provide the church with refreshment facilities, a creche room, vestry, AV booth and storage space.


A concealed kitchenette and vestry were inserted into the west end of the north aisle. A door in the side allows access to the vestry, while foldback screens at the front open up to reveal the refreshment facilities. Extra serving and storage space was provided by a separate counter made from matching oak - the top constructed from pew seats, protected with a glass top.


In the south aisle, a similar form was constructed to house a creche room and AV booth. The creche room is enclosed and sound-proofed to minimise the noise during services. The AV booth features hidden hydraulic hatches that lift up during use to allow a clear view of the front of the church. Clever storage was built under the seating platform.


© Conservation Architects LLP 2021